Blog

Blog

Succesvolle investeringen in Amsterdamse Virtual Reality Startup maken VR toegankelijker als e-Learning tool.

Smartvrlab | Transix strategic partnership

Reeds €59.000,- geïnvesteerd in Smart VR Lab door angel-investors en strategische partner.

Amsterdam, 21 januari 2021

De Amsterdamse onderneming Smart VR Lab heeft in haar eerste investeringsronde, uitgevoerd via leapfunder.com, reeds een bedrag van €59.000,-opgehaald, waaronder een significante investering van de managed serviceprovider Trans-iX. Smart VR Lab ontwikkelt een Content Management Systeem voor Virtual Reality. Het product is gericht op de VR E-learning markt. Op een laagdrempelige manier kunnen bedrijven VR content beheren zoals 360 graden foto’s, video’s en apps.

Smart VR Lab stelt zich ten doel om VR op een schaalbare manier te implementeren binnen de bestaande infrastructuur van organisaties. De VR wordt onder meer ingezet voor;

  • Onboarding van nieuwe medewerkers;
  • Trainingen en
  • Verandertrajecten.

Hierbij zijn ook koppelingen mogelijk met Leer Management Systemen. Dit heeft als groot voordeel dat alle extra data naadloos aansluit op de huidige trainingsmethoden. Zo maakt een ziekenhuis met meerdere vestigingen, in de regio Amsterdam gebruik van het systeem van Smart VR Lab en zet dit onder meer in voor personeelstrainingen.

Volgens Roeland den Ouden, medeoprichter van Smart VR Lab, is er interesse in de software vanuit zowel binnen- als buitenland. Het succes van de investeringsronde bevestigt dit. Zeker de investering en de support van Trans-iX, dragen bij aan het verdere succes van het VR-systeem.

“Met de investering en support van Trans-iX kunnen wij onze dienst naar een hoger niveau tillen. Ze zijn voor ons preferred supplier en al onze diensten draaien op infrastructuur van Trans-IX. Dankzij de expertise en ondersteuning van Trans-iX zijn onze servers, ons netwerk en de beleving van de gebruikers nog verder te optimaliseren. Door de verminderde latency wordt ons platform alleen nog maar robuuster en zijn wij in staat om het gebruik van het platform verder te optimaliseren voor de eindgebruiker. Kortom; met Trans-iX is de basis van ons product betrouwbaarder en zijn we klaar om het wereldwijd op te schalen,’’ Aldus Roeland dan Ouden.

Diederik Wennekes, mede-eigenaar Trans-iX: “Wij denken in mogelijkheden en focussen op techniek. Onze investering in Smart VR Lab past hier volledig bij. Wij dragen graag bij aan de verdere ontwikkeling van het platform. Onze infrastructuur is hier uitermate geschikt voor en samen met het team van Smart VR Lab gaan we werken aan optimale VR-beleving voor de eindgebruiker!”

De investeringsronde van Smart VR Lab loopt nog tot begin februari 2021. Er lopen op dit moment nog gesprekken met andere potentiële partnerbedrijven alsmede angel-investors.  Het groeigeld zal worden ingezet voor de doorontwikkeling van het platform en wordt opgehaald via Leapfunder door middel van converteerbare aandelen. 

Over Smart VR Lab

Het Amsterdam Smart VR Lab werd in 2016 opgericht en is een Full Service VR en AR bedrijf. Smart VR Lab maakt interactieve Virtual Reality en Augmented Reality voor onder meer trainingen en verandertrajecten.

Naast de realisatie van de content is het implementeren ervan van groot belang. Daarom hebben we een platform ontwikkeld om content te distribueren naar VR brillen. Dit platform kan worden gekoppeld aan bestaande LMS-systemen zodat alle extra data naadloos aansluit op de huidige trainingsmethoden.

Een demonstratie van het systeem is via deze link te bekijken.

Over Trans-iX

Trans-iX is een IT‑dienstverlener die zich met zijn kwalitatief hoogwaardige en unieke expertise met name richt op bedrijfskritische technologische infrastructuur omgevingen. Wij hosten, implementeren en beheren innovatieve concepten en oplossingen. Hiermee leveren we een onderscheidende bijdrage aan het succes van onze klanten.

De oplossingen van Trans-iX betreffen het slim en efficiënt toepassen van nieuwe technologie, of liggen op procesmatig, beheersmatig en financieel vlak. Hiermee biedt Trans-iX haar klanten een maximaal niveau van totaaloplossingen.

—–


More posts

© 2019 Smart VR Lab. All rights reserved.

Free Trial and no error?

Trial literally means try-all for us:  Discover the full power of our VR CMS by testing it yourself for 4 whole weeks. Completely free of charge.
Start managing your VR content now.